Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

onsdag 30 oktober 2013

Papper, intyg, papper....

Häromdagen ringde jag barnens vänner för att höra hur man skulle gå till väga när det gäller ansökan till Taiwan. Hon som jag pratade med sa att Simon och jag uppfyllde kraven för Taiwan och för barnhemmet Cathwel. Jag fick instruktioner per mail vad som skulle skickas med.

1. Medgivarutredningen (man ska granska sin utredning noga för landet man skickar till är mycket noga vad som står i utredningen. Tex måste det stå vem som ska vara hemma först och hur vi ska dela på föräldraledigheten)

2. Financial statement (vilka ekonomiska tillgångar man har, skulder, vad vi äger osv)

3. Arbetsgivarintyg (på engelska)

4. Adoption 12 på engelska/kinesiska (ett papper som utredaren ska skriva under som ska skickas med till landet.

5. Utdrag ur rikspolisregistret

6. Läkarintyg

7. Infertilitetsintyg (på engelska)

8. Personbevis (på engelska)

9. Intyg på adoptionsutbildningen

10. Ett foto av oss själva

När allt är inskickat och klart så får vi ett inbetalningskort på 24.000 kr! När vi får barnbesked och tackar ja får vi ett inbetalningskort på 24.000 kr till!

Undra om man ska ta ledigt en dag så man hinner ringa runt till alla och fixa intyg??
9 kommentarer:

 1. Har ni bestämt er för Cathwel?
  Kul isf! Har du sett BV:s hemsida. 2 nya BB från Cathwel idag!
  Inferilitetsintyget tog 7 veckor för oss att få :( och då var ändå inte alla namn med så jag har fått ringa igen. Ring så fort du kan!
  Polis - och personbevis tog inte så lång tid. Så det är inte lika bråttom.
  Lycka till! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mailat angående läkarintyg men jag tror som du att det kommer ta tid så det är nog bra att man ligger på :)

   Radera
 2. Oj vad spännande! Ni är verkligen på gång nu känns det som! Det är så mycket pappersarbete. Tror att det här första halvåret i processen går fort just därför. Det är ju bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns som det händer mycket nu och det är roligt! Lite närmare målet :)

   Radera
 3. Hej!
  Kul att ni passar! Taiwan är fantastiskt!
  Bara så du vet har den administrativa avgiften höjts (se BVs hemsida) om det var Mona du pratade med så har Jon precis kommit tillbaka från föräldraledigheten och kan ha sagt den gamla siffran. Bli inte besviken om det kommer en faktura med en högre summa sedan!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Hej! Nej, avgiften fanns i papperna som Mona skickade, de har väl inte hunnit uppdatera till den nya avgiften då... Tack för infon! :)

  SvaraRadera
 5. Jättespännande att läsa om era steg mot ett barn! Men jisses vad mycket pengar det kostar och så mycket pappersarbete, intervjuer och kurser som är nödvändigt! Och jag blir jätteförvånad över vilka krav barnhemmen kan ställa! Att adoptera är ju verkligen inte tillgängligt för alla som vill bli föräldrar...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag vet! Det känns som det är en klassfråga och att man blir inplacerad i ett fack för att vara den "perfekta föräldern"

   Radera
 6. Om ni ska adoptera från Taiwan finns det en grupp på facebook ni kan gå med i. Tror man måste bli inbjuden dock men där finns stöd och andra i er situation.

  SvaraRadera