Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

fredag 18 oktober 2013

Fjärde och sista samtalet!

Idag hade vi sista samtalet så skönt! Det kändes mer avslappnat idag eftersom vi visste att vi kommer bli godkända. 

Vi fick frågan om vi kunde tänka oss adoptera syskon på djupintervjun om ni minns? Simon svarade ja och jag hade svarat nej. Ha ha så typiskt oss! 

Nu har vi pratat om det och vi båda inser att det är bäst att adoptera ett barn så man kan fokusera helhjärtat på ett barn. Handläggaren hade gjort en bedömning om vi ville ta emot syskon men vi sa att det inte var aktuellt. Glömde fråga om vi skulle bli godkända...

Det vi gick igenom idag var bland annat vad våra farhågor är, hur vi tror att barnet reagerar när hen förstår att vi inte är de "riktiga" föräldrarna och att barnet förstår att hen är annorlunda. Hur kommer vi hjälpa barnet? 

Vi fick frågan hur vårt barn kommer bli efter att vi har uppfostrat det. Sen frågade hon hur vår vardag kommer att bli efter att barnet har kommit.

Sen fick vi konkreta tips om den första tiden hemma att det är viktigt att "man stänger in sig" så barnet förstår hur en vardag fungerar och att det är viktigt att barnet förstår att vi är föräldrarna. Om barnet skulle vilja komma upp till en annan vuxen ska man inte låta barnet göra det allt för att barnet ska förstå att det är vi som är föräldrarna. Hon tipsade även att man kan gå igenom rum för rum i lägenheten så barnet får lära sig vad en tvättmaskin är och hur den låter, vad man gör på toaletten och hur den låter osv. 

Sen berättade hon att det är viktigt i början att man inte börjar med regler utan att man bara fokusera på kärleken och tryggheten och man därefter kan börja med uppfostran. 
 
Man ska även låta barnet sova i samma säng som oss och särskilt om barnet är mycket otryggt. Sen pratade hon om matsituationen och att det kan bli en stressig situation beroende på barnet. Vissa barn har aldrig uppfattat vad känslan hunger är och äter mängder av mat och vissa äter mycket mat på grund att de aldrig känt känslan av att vara mätt.

Nu ska vår handläggare skriva utredningen. Sen ska vi få läsa den så vi anser att hon har uppfattat oss rätt!

Yippy!!! Nu är det snart klart och det är fredag idag! Sitter i bilen hem till Småland och ska fira brossan som fyller 25 år idag!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar