Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

söndag 22 september 2013

Sista dagen på adoptionsutbildningen

Igår var det sista dagen på adoptionsutbildningen. Det känns lite sorgligt eftersom det har varit roligt och lärorikt att gå den. I vår grupp har vi sagt att vi ska hålla kontakten så vi vet hur det går för alla paren. Det känns verkligen roligt! Vi blev även fotograferade så vi sen kan visa för våra barn vilka personer vi gick utbildningen med.

Sista dagen fokuserade mycket på rasism och hur vi ska bemöta barnet när de märker att de är annorlunda på grund av sin hudfärg. Det handlade återigen om anknytning och hur vi ska bete oss om barnet tex har sömnstörningar den första tiden och vad vi kan göra för att förhindra detta, tex spela in ljud från barnhemmet, ta med leksaker som de har haft osv. Det är verkligen mycket att tänka på.

Nu när man har gått kursen förstår man att det inte är helt lätt att adoptera ett barn och att man måste vara medveten om olika scenarier som kan hända eftersom man inte vet vad barnet har varit med om innan. En separation är alltid en separation och det handlar om att vi har fått olika "verktyg" så man kan hjälpa barnet att bli tryggt när det väl kommer. Vi känner oss rustade nu!

Adoptionsutbildningen- check!

Nu ska vi skicka in ansökan till familjerättsbyrån!

1 kommentar:

  1. Lycka till med er adoption! Hittade hit via "Drömma om småtts" blogg.
    Jag och min man har väntat på barn från Slovakien i dryg 10 månader. Vi är bosatta i Skåne och är 29 och 34 år gamla. :)

    SvaraRadera