Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

söndag 8 september 2013

Adoptionskursens andra dag....

Igår var det den andra dagen på kursen. Den var som tur var inte lika känslofylld utan var mer teoretiskt uppfylld. Det handlade en hel del om anknytning och hur man beter sig mot sitt barn. Alla i kursen var rörande överens att alla blivande föräldrar borde gå den oavsett om man ska adoptera eller  ska få biologiska barn. Det var som sagt en hel del matnyttigt.

Sen pratade vi om arv och miljö och vilket som betyder mest. Det var intressanta och roliga diskussioner. Vi diskuterade även om man adopterade för solidariska skäl och vinklade det på olika sätt. Det känns verkligen spännande nu och det är intressant att lära sig om olika teorier. Sen tog vi upp om det var bra eller dåligt att veta mycket eller lite om föräldrarna till barnet. Det beror ofta på landet man väljer hur mycket information man får. Det känns inte helt bekvämt att veta att tex mamman blev våldtagen och sedan lämnade bort barnet. Man vill vara ärlig mot barnet men hur berättar man det när barnet frågar? Många etiska dilemman...

Mia tipsade om en bok man kunde köpa som är en bok för oss som adoptera, så istället för att beskriva hur det känns att vara gravid och skriva in barnets första leende osv så skriver man istället om när man började fundera på adoption, när man fick barnbesked, vilket land barnet kommer ifrån osv. Jag som älskar "fylla i böcker" en sån kommer jag beställa! Vi skapar på så sätt minne för barnet eftersom det inte är säkert man vet något om barnens bakgrund.

Det känns verkligen skoj nu, det känns att nu börjar vår resa....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar