Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

tisdag 4 november 2014

Har ni hört något?

Har ni hört något? Hur går det? Dessa frågor får jag ofta nu och det är frustrerande att jag inte har något svar att ge. Vi får ingen information alls från organisationen. Jo, vi får ett månadsbrev där det står hur många barnbesked de har fått från bland annat Taiwan. Det står även om en ny familj har skickat sin ansökan.

I den bästa av världar hade jag önskat (som väntar och längtar) att vi hade fått lite information så man fick lite status hur det går. Exempel på detta skulle vara:

* Det finns totalt x antal barn som väntar på adoption på detta barnhem.

* Följande barn som har varit aktuella för adoption har fått familj i Sverige, Italien, Holland osv.

* Din plats i kön är.... Men det finns möjlighet att du väljs före beroende på vilka den biologiska mamman väljer.

* Kanske lite vardagsinformation vad som händer på barnhemmet.

Kontrollbehov... Ja, det är bara vänta och se. Ödet kommer avgöra när vi kommer bli en familj....

4 kommentarer:

 1. Usch ja, jag kan förstå att det är frustrerande när alla frågar och är otåliga! Ni är ju dem som verkligen väntar och längtar mest av alla och att inte veta hur lång väntan ni har framför er måste vara tålamodskrävande. Jag minns bara hur irriterad jag var på folk som frågade när man var i slutet av graviditeten om det inte kommit någon bebis än. Precis som om vi inte skulle ha berättat det då?!

  För ett tag sedan frågade du om tips på serier eller tv-program om adoption. Du menade nog för vuxna, men båda mina tjejer gillar ett barnprogram som heter "Alice från kina" (finns även böcker), och det handlar om en flicka som blir adopterad. Det har kommit i två säsonger. Kanske kan det vara intressant även om det är ett barnprogram?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska kolla in Alice från Kina, allt är roligt att kolla på :)

   Radera
 2. Jag känner igen den frågan :) Men folk vill ju inget illa utan bara väl, men visst är det lite jobbigt ibland. Vi kommer ju inte direkt glömma bort att säga om vi hört ngt eller hur ;) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte frågan är jobbig för de som frågar väntar med oss. Det som är jobbigt är att jag inte kan ge något svar mer än "jag vet inte". Jag tycker man borde få någon hint samtidigt som man förstår att det inte är lätt att förutspå framtiden.

   Radera