Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

måndag 26 oktober 2015

Föreläsning med Mary Juusela

Vi var på en föreläsning med Mary Juusela. Hon är själv adopterad från Indien och har gjort många intervjuer med adoptivföräldrar och adoptivbarn i olika åldrar. Hon har skrivit två böcker som jag köpte.
Det ska bli intressant att läsa böckerna. Hon har även pratat med adoptivföräldrar som har haft högläsning i böckerna för adoptivbarnen. Det är ett sätt att prata om svåra saker som man stöter på i uppväxten tex om ursprung, mobbning osv. 

Mary var rolig att lyssna på men det var även ledsamt att höra hur mycket hudfärgen fortfarande betyder i Sverige. 

Något som var mycket intressant som hon sa var att vi alltid måste utgå från barnet när en återresa ska göras. Vill barnet verkligen åka tillbaka till landet? Vilka känslor kommer då röras upp? Det är inte en vanlig semesterresa som vi ska åka på. Vi kanske ska åka själva om vi vill besöka landet igen? Barnet kanske ska stanna hemma? 

Jag har lyssnat på henne en gång tidigare på radio och tycker ni ska lyssna på henne om ni inte gjort det! Mary Juusela

1 kommentar:

  1. Det var jätteroligt att träffa och prata med er :) Visst är hon bra! Det enda jag saknade var en gemensam frågestund på typ en halvtimme. Många hade säkert samma frågor eller var intresserade av att höra svar på andras frågor.

    SvaraRadera