Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

torsdag 16 april 2015

Tips

Mary Juusela är en kvinna som själv är adopterad från Indien. Hon har skrivit två böcker som heter "banden som gör oss till familj" och "den stora återresan". Jag har själv inte läst böckerna men tänkte göra det. Jag lyssnade på en intervju med henne och hon är verkligen en klok kvinna. Ni som inte redan har lyssnat på henne kan göra det här: Mary Juusela

3 kommentarer:

 1. Håller helt med, tycker att hon har så kloka tankar! Jag har köpt hennes bok "Den stora återresan" men har inte börjat läsa den än. Det slog mig efter att jag hade lyssnat på henne att vi kanske inte alls ska åka och träffa fostermamman med vår son om/när vi åker för att hämta syskon till honom som de flesta verkar göra. Dels e han så lite så att han inte förstår eller kan hantera det riktigt och sen kanske det också är för färskt så att det kan bli en ny jobbig separation för honom. Vi har varit hemma i 1,5 år nu. För nån månad sen när vi tittade i ett album från iden när han bodde i fosterfamiljen så sa han "mamma" när han såg bilder på fostermamman. Det gjorde lite ont i mitt mammahjärta. Egentligen tycker vi att det e lite tidigt att visa foton från den tiden m.m. eftersom han är så liten och inte riktigt har språket än så att vi kan prata om och förklara och han kan heller inte uttrycka sig. Men vi höll på att sortera bilder och lådan med saker var framme när han vaknade och blev nyfiken så då ville vi inte ta det ifrån honom.

  Jag kan även tipsa om podden med Klara Zimmergren och även hennes bok, fantastiskt bra!

  Cornelia - http://resanmotsyskon.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Ja det ger verkligen många tankar. Så roligt att ni väntar på ett syskon nu! 😃

  SvaraRadera
 3. hon är en fantastisk föreläsare, många tårar som föll när man lyssnade på henne under en träff AC anordnade i höstas.

  SvaraRadera