Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

lördag 18 januari 2014

Vilket land?

Idag har jag betalat årsavgiften för adoptionscentrum och medlemsavgiften för barnens vänner. Nu är vi uppe i 16. 290 kr. Det är rätt intressant att se vad allt kostar eftersom det är svårt att komma ihåg.

Nu är vi mitt uppe i processen när det gäller adoption. Nu har vi blivit godkända och det vi ska göra nu är att välja land. Det är ett svårt beslut att ta och givetvis kollar man automatiskt på kötiderna. Vi tittar på Taiwan från barnens vänner och nu har vi skickat in utredningen och alla papper till både barnens vänner och adoptionscentrum. Vi har redan fått svar från barnens vänner och vi har fått klartecken att skicka alla papper till Taiwan direkt efter vi har översatt allt till kinesiska. Vi väntar på att höra vad adoptionscentrum säger. De kommer granska våra papper och sedan diskutera vilka länder som kan bli aktuella för oss. Efter vi har fått besked så tänker vi välja land utifrån de länderna som är aktuella för oss.

Vi fick det omtalade "special needs" pappret från barnens vänner. Det är 3 A4 sidor med frågor vilka barn vi kan tänka oss ta emot. Det känns så etiskt fel att kunna välja...
Exempel på vad vi ska ta ställning till:
Vill vi ta emot ett barn som...
1. Är för tidigt född?
2. Har fel på synen tex blind på ena ögat, skelögd, saknar ett öga?
3. Har fel på hörseln tex hörselskadad på ena örat, döv?
4. Har gomspalt?
5. Har epilepsi?
6. Har matallergi?
7. Har brännskada, ärr eller liknande?
8. Har någon typ av hjärtproblem?
9. Har Klumpfot, saknar ben, arm, finger, tå eller liknande?
10. Har besvär med njurarna?
11. Kan ha hepatit B, mamman har hepatit B kan vi tänka oss att ta emot barnen när man inte vet om det är smittat? Detsamma med hepatit C. Kan vi tänka oss ta emot ett barn med HIV?
12. Är albino?
13. Mamman har missbrukat narkotika/alkohol under graviditeten? Där barnet har FAS? Om mamman har en psykiskt diagnos så som depression, psykotisk, schitzofreni?
14. Har blivit utsatt för incest/våldtäkt/psykisk misshandel?
15. Har blivit bortlämnad utan att mamman har gett sig till känna?
16. Har blivit till genom incest/våldtäkt?

Ja, här var en del av frågorna som vi ska ta ställning till. Det här med adoption är inte lätt....

1 kommentar:

  1. Vilka svåra frågor! Verkar som det är olika frågor beroende på vilket land man skickar till..

    SvaraRadera