Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

torsdag 23 januari 2014

Samtal med adoptionscentrum...

I måndags fick vi mail från adoptionscentrum att de hade läst igenom vår utredning och att vi kunde ta kontakt för att diskutera vidare. Jag ringde igår och hon som hade läst igenom utredningen sa att det såg bra ut och frågade vilka länder som vi var intresserade av. Jag sa att vi är rätt öppna och att jag vill kolla möjligheterna med olika länder.

Sydafrika var lång kö och de ville att man skulle vara kristet aktiva, hon tyckte det stod lite tunt om det i utredningen.... Förra året hade barnhemmet beräknat att de skulle adoptera bort fler barn än vad det verkligen blev så det innebär att det är redan är några som har skickat sina papper till landet och väntar.

Filliperna har de inte fått sin kvot för i år och de kan därför inte säga hur många ansökningar de kan skicka dit i år. Det har varit upp och ner för landet och det är svårt att säga något om kötiderna.

Sydkorea var det ganska kort kö och går realtivt snabbt (om man räknar tid i adoptionsvärlden)

Colombia skickas inga nya ansökningar till just för tillfället.

Panama och Ecuador är pilotland och man får räkna med att barnen är mellan 3-4 år.

Från Kina är det många barn som kommer som har speciella behov.

Simon är i Kina nu och äter grismage, grisöron och hönsfötter så fortsatt diskussion får bli när han kommer hem. Nu vill man bara komma fram till ett beslut. Det var en som tipsade om en dold grupp på facebook när det gäller Taiwan är det någon som känner till det och kan bjuda in mig?

5 kommentarer:

 1. Den gruppen får du gå med i om ni bestämmer er för Taiwan! Så länge finns det en annan grupp för adoptivmammor på facebook. Jag hittar inte din email för jag tänker att du inte vill lägga ut vem du är på bloggen? :)

  SvaraRadera
 2. Instämmer med ovanstående. Det finns en grupp som heter Adoptivmammor på Facebook. Gå med i den om du inte är det redan. Sedan finns det fler undergrupper för olika länder när man väl bestämt sig.
  Om du har land-funderingar är det bättre att slängs ut den i den stora gruppen, för då får de mer input gällande de olika länderna.

  Själv är jag med i stora adoptivmamme gruppen, en för landet och en för barnhemmet. Mycket givande (främst den för barnhemmet).

  Hoppas ni bestämmer er för land snart.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Skulle ni hamna i underbara Korea så finns det en landgrupp som ni är välkomna till. Stor glädje där nu eftersom en väldig massa familjer är i och på väg till Seoul för att hämta sina efterlängtade barn.

  SvaraRadera
 4. Hur hittar man adoptivmammor på facebook? Vi hoppas oxå på att få adoptera, ska lämna in vår medgivandeansökan i dagarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste bli inbjuden dit. Jag kan bjuda in dig men då måste jag lägga till dig tillfällig som vän. Du kan maila mig på sara_ol@hotmail.com

   Radera