Barnbesked

Lilypie Waiting to Adopt tickers

fredag 18 december 2015

Månadens sak

Denna månaden blev det en hel del böcker. De ska vara bra böcker för just adopterade. Vi får se om det stämmer. 

Denna boken har jag redan läst. Den var superbra. Den handlar om barn på en förskola som ska berätta om sin familj och visa ett fotoalbum. Barnen börjar fråga varför Tekla inte ser ut som sina föräldrar. Tekla blir ledsen över barnens frågor men så kommer hennes mamma och pappa till förskolan. Barnen frågar varför Tekla inte har riktiga föräldrar. Teklas föräldrar frågar barnen vad en riktig förälder gör. Sen ger de en massa exempel på vad en förälder gör och Teklas föräldar berättar att de gör samma saker som barnens föräldar. Barnen inser att Teklas föräldrar är hennes riktiga föräldrar trots att Tekla inte har legat i hennes mamma mage och att de har olika utseende. 

Det känns som en mycket pedagogisk bok som kan användas och läsas högt i på en förskola. 
Den andra boken har jag inte hunnit läsa än mer än att skumma igenom den. Det verkar vara en bra bok för tjejen som är med i boken, hör och häpna, använder kalsonger! Underbart med böcker som inte är så könsstereotypa.

Följande böcker är mer för större barn och har stor text. Jag har inte hunnit läsa de än. 

Det kanske är någon av er läsare som har erfarenheter av böckerna? 

2 kommentarer:

  1. Tack för tipsen! Den översta blir man riktigt nyfiken på. "Vems bebis" av Stina Wirsen har jag funderat på att köpa - men har hört ganska blandat om den.

    SvaraRadera
  2. Vi lånade hem Tekla och några andra böcker om adoption från biblioteket. Men dels tror jag att böckerna är för lite äldre barn, sonen är 3,5 år, texten var både för lång och för svår för honom. Och sen verkade han inte intresserad heller. Det här är frågor som han inte har ställts inför än så då läser han hellre en bok om Alfons Åberg eller Ingrid :)

    SvaraRadera